Az alapítványról

Nyíregyházi Tradicionális Pránanadi® Alapítvány

 

Az alapítvány alapítója

Petrezselyem József

Az alapítvány székhelye

4235 Biri, Táncsicstelep 20.

A kuratórium elnöke

Vágó János

Kuratóriumi tagok

  • Bernyiscsek Mihály
  • Eszik Édua Gerda
  • Demeter Orsolya
  • Kürti László

 

Az alapítvány célja

Természetes életmóddal kapcsolatos oktatási, nevelési tevékenység, önfejlesztő módszerek, technikák megismertetése, terjesztése, különös tekintettel a meditációs technikákra; az önismereti, természeti törvényekkel összhangban álló gondolkodásmód, magatartásmód felismeréséhez és gyakorlatához való segítségnyújtás. Ennek érdekében az alapítvány hatékony ismeretterjesztési, világnézeti, nevelési képességfejlesztési tevékenységet, továbbá oktatási, kulturális és sport tevékenységet végez.

Megismertetni az embereket a természetes gyógymódokkal és kezelési lehetőségeket biztosítani a gyógyulni vágyók számára, valamint a természetes gyógymódok oktatása. Ennek érdekében egészségmegőrző, betegségmegelőző, valamint gyógyító-egészségügyi rehabilitációs tevékenység folytatása, családsegítés, időskorúak gondozása.

Egyének spirituális és szellemi fejlődésének biztosítása, ennek érdekében tanfolyamok, táborok szervezése és lebonyolítása, összejövetelek rendezése, külföldi tanulmányutak szervezése, lebonyolítása, kötetlen közös ismeretszerzés, tapasztalatok megbeszélése.

Szükség szerint ehhez anyagi támogatás nyújtása, repülőjegy, utazási-, szállás és egyéb pl. - élelemezési költségtérítés itthon és külföldön, a közreműködők anyagi támogatása, illetve minden olyan egyéb kedvezmény, juttatás, ami összhangban van a célokkal.

Magyarországi és külföldi előadók, tanítók meghívása, az ezzel kapcsolatos költségek fedezése.

Spirituális témájú könyvek és egyéb kiadványok eseti és rendszeres megjelentetése, melyek az emberek szellemi fejlődését segítik elő.

Oktatási segédanyagok belső használatra (nem kereskedelmi forgalmú) történő kiadása.